07.12.2012 706

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz, 1974 yılında 5 sınıflı okul olarak yapılmış ve aynı tarihte faaliyetine başlamıştır. Eski binamızın kapasitesinin yetersizliği ve 8 yıllık kesintisiz temel eğitim olgusu da düşünülerek 1997-1998 öğretim yılı içinde ek derslik yapılması ya da mevcut binamızın yıkılarak  kapasite artırılması yönündeki talebimiz ilgililer tarafından da yerinde bulunmuş,  neticesinde de yeni binamızın yapılması planlanmıştır.  07.01.1999 yılında ihalesi yapılan okul binamızın  aynı yılın Mart ayının başlarında eski okul binamızın sökümüne başlanmıştır. Nisan ayında da temelleri atılarak inşaatın yapımına geçilmiştir. 5 ay gibi kısa bir süre içinde inşaatın tamamlanması gerçekleştirilmiştir. Öğrenime bu süre içinde Köy Hizmetlerine ait geçici bir binada kesintiye uğramadan devam edilmiştir. 1999-2000 Öğretim yılına iki hafta kadar bir gecikmeyle yeni binamızda başlanılmıştır. Okulumuz adını Büyük Önderimiz Mustafa Kemâl ATATÜRK'ÜN soyadından almıştır. Tüm çalışma ve gayretlerimizde bu isme layık olma ideal ve azmi her zaman düsturumuz olmuştur. Okulumuzda şu anda gündüzlü olarak 12 derslikte normal eğitim uygulaması yapılmaktadır.