TÜRK JAPON VAKFI, AFAD VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ ORTAKLIĞIYLA DÜZENLENEN AFET RİSK AZALTMA PROJESİNDE YARI FİNAL HEYECANI!

Okulumuz öğrencilerinden Ada Ceylin SAKA ve Nilda YÜZBAŞIOĞLU, Fen Bilgisi Öğretmenleri Neslihan KARVAR danışmanlığında Türk Japon Vakfı, AFAD ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklığıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Afet Risk Azaltma Projesi yarışmasına Heyelan Erken Uyarı Sistemi oluşturarak başvurmuş ve yarı finale kalmışlardır.

Heyelan sebeplerinden toprak nem doygunlugunu baz alarak toprak nem miktarına göre sesli ve görsel uyarı veren bir sistem kuran Ada ve Nilda okulumuzu ve ilimizi başarılı bir şekilde temsil ederken aynı zamanda ilimizde meydana gelmesi olası heyelanlar için de önlem alınabilmesinin yolunu açmış oldular. Bu güzel çalışmaları ve başarılarından dolayı öğretmenimizi ve öğrencilermizi tebrik ediyoruz.

27.12.2023 77

27-12-202327-12-202327-12-2023