6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE KAYBETTİĞİMİZ CANLARIMIZ İÇİN 1 DAKİKALIK SAYGI DURUŞUNDA BULUNDUK!

6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE KAYBETTİĞİMİZ CANLARIMIZ İÇİN 1 DAKİKALIK SAYGI DURUŞUNDA BULUNDUK!

Tarihin her döneminde şanlı bir duruş sergileyen ve geçmişi gurur abideleriyle dolu olan milletimiz, Cumhuriyetin 100. yılına erişen dek bir çok felakete düçar olmuştur. Dünya tarihinde eşine ender rastlanacak olan bu zorluklar milletimizin tam bir seferberlik ruhuyla devlet-millet omuz omuza vererek, kurtuluşun ve dirilişin tek yolunun da birlikten beraberlikten kardeşlikten yekvücut olarak dayanışmanın gücüne sarılmaktan geçtiğini bilerek verdiği mücadelelerle alışılmış ve bu dayanışma ruhu milletimizin geleceğe hep güvenli bakmasını sağlamıştır. 

Milletimizin zor günlerde doğal bir refleks olarak gösterdiği tarihi dayanışmanın son örneği “asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin ilk anından itibaren en güçlü şekilde ortaya çıkmıştır. Afetten etkilenen vatandaşlarımızın  barınmadan, gıda ve giyime kadar tüm ihtiyaçlarının devlet-millet olarak asrın birlikteliğin tezahürü ile bir bütün halinde karşılandığı deprem sonrası günlerde Milli Eğitim Bakanlığı camiası da felaketten etkilenen illerde organize olarak, yaraları sarıp, kayıpları telafi etmek için afetzedelere yönelik destek çalışmalarını aralıksız sürdürmüştür.

Gidenleri geri getiremesek de, 50.000’in üzerinde vatandaşımızı toprağa verdiğimiz asrın felaketinin izlerinin silinmesi için Milli Eğitim Bakanlığı camiasının her ferdi tam bir irade, kararlılık ve zorlukların üstesinden gelme azmi ile çalışmalara devam edecek, gerek depremzede vatandaşlarımız, gerekse deprem şehitlerimizi asla unutmayacaktır.

Bu sebeple; içimizi yakan, elim 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak amacıyla bizler de Atatürk Ortaokulu ailesi olarak, ilk dersimizden önce 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduk.

22.02.2024 37

22-02-202422-02-2024